Radek Novák kampioen van Tsjechië

16-04-2024

Gepubliceerd door frits bakker

© Tsjechische federatie
De vier finalisten op het Tsjechische podium: Radek Novák (links) met Bohac, Dirn en Gazdos

PRAAG – Radek Novák is de nieuwe kampioen van Tsjechië in het driebanden. De 46-jarige Tsjech uit de hoofdstad Praag versloeg in de finale zijn laatste concurrent Martin Bohac met 40-33 in 37 beurten. Voor Radek Novák was het zijn vierde titel in zijn land.

Met het kampioenschap completeerde Novák een drieluik: hij won met zijn team het nationaal kampioenschap en was de nummer één in de Grand Prix cyclus. Vorig jaar behaalde Radovan Hajék de titel, twee jaar geleden won ook Radek Novák.

Het Tsjechische kampioenschap ging van start met vier groepen van vier spelers, waarvan de beste 8 zich plaatsten voor het knock-out systeem. In de halve finale won Novák van Gazdos met 40-23 in 27 en Bohác van Dirn met 40-33 in 43 beurten. De organisatie was in handen van BC Havirov.

Novák had amper tijd om de titel te vieren. Hij reisde een dag later af naar het Europees kampioenschap in Ankara, waar hij samen met Radovan Hajek het landenteam vormt. Dat team speelt in de voorronden vandaag, dinsdag, tegen Griekenland 1, de titelverdediger met Nikos Polychronopoulos en Kostas Kokoris en met Frankrijk 2, dat speelt met Maxime Panaia en Adrien Tachoire.

In het individuele toernooi speelt Novák in een poule met Emilio Sciacca en Adrien Tachoire.